När man är ledig kan man lägga lite längre tid på matlagning än vad pulvermos och färdigköpta köttbullar tar att fixa i ordning. Man kan t ex göra eget Naan-bröd.
Som man serverar med Tikka Masala-burgare, koriander och yoghurtsås.
Fantastiskt gott!
Tikka Masala burgare:
700 gram kycklingfärs
4 salladslökar
3 msk färskriven ingefära
2 msk citronsaft
1 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1/2 tsk malen kardemumma
1/4 tsk cayennepeppar
salt och peppar
Blanda och forma till biffar som du steker.
Yoghurtsås:
2-3 dl grekisk yoghurt
1 msk färskhackad mynta
2 tsk spiskummin
1 msk citronjuice
salt och peppar
Naan bröd gjorde vi efter >det här receptet<
Servera med gurka, koriander, rödlök och tomat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar